Menu

"På gensyn" til en god sparringspartner

image
Karsten L. Jepsen
21. december 2015 kl. 12:58
Vi har i Koldby Hørdum IF haft DBU konsulent Jan Hansen tilknyttet i de sidste to år.

Det er slet ikke til at forstå, at det nu er to år siden, vi mødte Jan første gang. Det er på den ene side utroligt, at der allerede er gået to år siden Jan første gang kom til Koldby, på den anden side føler vi i ungdomsudvalget i KHIF, at vi har kendt Jan meget længere.

Det har været to begivenhedsrige år for ungdoms fodbolden i KHIF, en stor del af dette skyldes specielt Jans tilknytning. Uden listen bliver for lang skal der her nævnes nogen af de ting, som Jan har været "front figur" i. Jan har været med til at ændre træningsmiljøet i KHIF. Jan har givet konstruktiv kritik til de trænere, som har ønsket dette, såvel i trænings- som kamp situationer. Jan har givet vore trænere på de yngste årgange redskaber til at gøre træningen til en god oplevelse. Til trænerne af de "ældre" årgange har han også afholdt "kurser". Jan har været en fast del af opstarterne med inspiration for børn, forældre, ledere og trænere. Jan har med baggrund i DBU´s holdninger og handlinger fået os i KHIF til bedre at forstå disse til tider "fine" formuleringer og måske lidt "højtflyvende" mål og fået dem ned på et plan, hvor vi som frivillige ledere, har fået en rigtig god forståelse af disse holdninger og handlinger. Jan har uddannet ungtrænere, som har stået for "træning" af Koldby Skoles SFO børn. Disse ungtrænere har fået en oplevelse, et ansvar, en selvtillid og sidst men ikke mindst haft en opgave, hvor de "voksede" med opgaven. Denne form for ungtræner projektet kører mange steder nu, men selvfølgelig startede det i KHIF med Jan som primus motor. Jan har været med til at sætte fokus på pigefodbolden i KHIF. Han har været sparringspartner på mange forskellige opgaver/udfordringer i ungdomsudvalget, så selv om Jan har været meget synlig for børn og forældre, har han på bedste vis givet ungdomsudvalget en sikker kurs i forskellige sammenhænge. Ovenstående er blot nogen af de opgaver og ændringer, der har været, herudover har der været mange andre sammenhænge, hvor Jan har været involveret, men det bliver alt for omfattende at nævne dem alle.

Vi i ungdomsudvalget husker tydelig for nu snart to år siden hvor vi skulle møde Jan, Det var med spænding og med en anelse nervøsitet, for ville han komme fra store klubber i det Midtjyske og tænke "sikke en bondeklub" MEN det skal siges med det samme, at det overhovedet ikke var tilfældet, tværtimod. Tror faktisk Jan blev lidt overrasket over, hvor godt klubben er organiseret, og hvilke overvejelser der er til grund for KHIF, og sidst men ikke mindst holdningerne i klubben. Fordi klubben er så godt organiseret, har vi også virkelig fået det bedste ud af Jan, og vi håber naturligvis, at Jan også har fået meget ud af samarbejdet. Vi har ikke sammen med Jan skulle bruge tid på det grundlæggende i en klub. Vi har været i stand til at gå direkte til det, som det hele handler om, nemlig fodbold og børnene.

Jan er en fantastisk ambassadør for DBU, og der er ingen tvivl om, at Jan som DBU konsulent har alle de kompetencer, der skal til for at udføre det job, han har hos DBU. I denne tid hvor ikke altid DBU viser sig fra sin mest kompetente og "folkelige" måde, så er Jan i hvert fald den dimentrale modsætning til dette. Som person er Jan utrolig tillidsvækkende og man lytter når han siger noget, idet man ikke er i tvivl om, at der er viden bag det, som bliver fremført. Når dette er sagt, så er Jan også meget lyttende, og man er ikke i tvivl om, at man kan spørge om alt. Som jeg startede med at skrive, så er Jan en person, som man synes man har kendt meget længere end to år. Det "drive" og engagement, som Jan besidder, er uden sidestykke.

I KHIF har vi også taget et træningskoncept som Jan er idémanden bag, til os. Jan har udviklet et træningsmiljø, som hedder ATI. Kort fortalt går det ud på at udvikler sine tekniske færdigheder. Vi har i KHIF tilbudt denne form for træning i det sidste år, og spillere fra mange forskellige klubber er kommet til Koldby Stadion og Hørdum hallen for at prøve denne anderledes form for træning. Konceptet er unikt og er for alle spillere på alle niveauer. Koncepter som ATI er mange gange baseret på de "bedste", men ATI har evnet at favne alle spillere uanset niveau og igen går Jan ikke på kompromis med DBU´s holdninger og handlinger, ej heller i ATI konceptet. Dette er vi meget imponeret over.

Vi er rigtig kede af, at vi ikke har Jan mere end til nytår, men vi har en forhåbning om, at vi kan holde kontakten, idet vi ikke i KHIF "bare" har haft en DBU konsulent, men har fået en god sparringspartner og det stopper ikke bare fordi en aftale ophører.

Til sidst vil vi ønske alle i KHIF og naturligvis i denne sammenhæng specielt Jan og familie en glædelig jul og et godt nytår og igen tusind tak for et godt samarbejde.

Glædelig jul

Ungdomsudvalget

Luk