Menu

Information fra ungdomsudvalget

image Kom ud af pomFRITTEN på Koldby Stadion
07. december 2015 kl. 20:21
Sædvanen tro er det blevet tid til at gøre status over det forgangne forår og det kommende efterår.

Ungdomsafdelingen har haft gode sportslige resultater såvel i kamp som på træningsbanen. Der er ingen tvivl om, at dette skyldes de dygtige trænere, vi har i ungdomsafdelingen. De kan ikke få nok anerkendelse.

Vi har haft hold i alle drenge årgange i foråret 2015 fra U6 - U12, samt pigehold i U8 og U12. Dette har kun været muligt, fordi spillere har spillet og hjulpet på flere hold/årgange. Vi er desværre ikke altid spillere nok i alle årgange, når vi skal til at spille 8 mands.

Koldby Hørdum IF er ligesom mange andre klubber i området udfordret på antal spillere, når vi skal spille 8 mands. Vi har ikke i ungdomsudvalget lavet en fast "køreplan" for, hvordan vi tackler disse udfordringer, men er nået til den konklusion, at vi må tage udfordringerne, som de kommer, da der kan være flere forskellige løsninger/muligheder fra årgang til årgang.  

En stor udfordring for ungdomsudvalget er mange gange at finde trænere til de enkelte årgange. Vi har i øjeblikket rigtig gode trænere, men er meget udfordret, når nye årgange starter, eller en eksisterende træner/trænere ønsker at stoppe/holde pause. Vi vil gerne hermed opfordre til at tage denne "tjans", da det er en rigtig god oplevelse, og man får et rigtig godt forhold til børnene og mange rigtig gode og sjove oplevelser. Koldby Hørdum IF giver al den opbakning og uddannelse, man måtte ønske sig, i tilfælde af at man ønsker at prøve kræfter med trænergerningen. Vi kan i KHIF naturligvis ikke have trænere ansat, så derfor er vi i langt de fleste tilfælde afhængige af ?forældre trænere? Derfor vil vi gerne opfordre til at man overvejer meget positivt, hvis ungdomsudvalget kommer og tilbyder en trænerrolle.

I foråret har vi endnu engang haft besøg af "Kom ud af PomFRITTEN", hvor de ældste fra "Koldbøtten" og Koldby Skole 0-3.klasse samt børn fra Sønderhå Friskole var inviteret. På denne dag var der over 100 børn til denne solbeskinnede dag på Koldby Stadion.

I foråret har vi hver uge samlet pige og drenge fodboldspillere fra flere forskellige klubber i Thy. Træningen er i samarbejde med ATI, som er et koncept, der udelukkende udvikler den enkeltes tekniske færdigheder.

Som en del af snart en tradition i KHIF står Vildbjerg Cup for døren. I år deltager KHIF med et hold i U11 rækken i samarbejde med HBV Sydthy. Desuden deltager også piger fra KHIF i FC Thy samarbejdet. Herudover deltager tidligere KHIF spillere for andre klubber. Vi kan i ungdomsudvalget kun opfordre alle børn og forældre til at deltage i dette fantastiske stævne. Hvis du mangler en aktivitet i din sommerferie, så kør en tur til Vildbjerg og oplev stævnet på tætteste hold.

Som tidligere nævnt kan vi i visse årgange have svært ved at stille hold når holdene skalspille 8 mands. Denne situation har vi stået i med vores nuværende U10´er. Løsningen på dette er, at vi har valgt at slå nuværende U10 og U9 sammen efter sommerferie. Derved bliver disse to årgange til et hold efter sommerferien.  Vi får dermed ingen U10 drenge efter sommerferien, men ellers regner vi med hold i alle drenge årgange samt et pigehold i U9.

Da vores nuværende U12 piger ifølge samarbejdsaftalen med FC Thy skal overgå til samarbejdet mellem Koldby, Thisted, Nordthy, Nors og Frøstrup, giver det visse udfordringer, da vores nuværende U12 piger også består af U11 spillere. Når en del af spillerne overgår til FC Thy, så kan de yngre spillere ikke stille hold, hvilket vi naturligvis så som et problem, da vi gerne vil have så mange piger/drenge til at spille fodbold som overhovedet muligt. Heldigvis var vi ikke den eneste klub i FC Thy med den samme problemstilling. Der er i fællesskab fundet en løsning, der sikrer at de yngre spillere også kan deltage i FC Thy samarbejdet.

I FC Thy samarbejde har vi to repræsentanter fra KHIF som pt. er Klaus Hedegaard og Finn Yde. Finn har ønsket at udtræde af FC Thy samarbejdet, da han ikke længere har den samme tilknytning til FC Thy. Vi vil gerne i ungdomsudvalget takke Finn for hans store indsats i samarbejdet.  Der skal også lyde en stor tak til Klaus, for den store indsats han yder i samarbejdet. Klaus vil gerne fortsætte i samarbejdet, og vi har fundet afløseren for Finn. Vi ville gerne have en person, som har en datter på den nye årgang i samarbejdet. Derfor er det med stor glæde, at Ole Gade har sagt ja til at sidde i samarbejdsudvalget. Vi har i Ole fundet en fuldgod erstatning for Finn i det fremtidige samarbejdsudvalg.

I udendørs efterårs sæsonen holder vi en pause med ATI, da efterårssæsonen er så forholdsvis kort. Til indendørssæsonen starter ATI op igen i Hørdum Hallen denne gang med Futsal, men mere om dette senere på året.

Med hensyn til ungtrænere efter sommerferien, afventer vi en evaluering med skolen. Vi kommer snarest muligt tilbage til de enkelte ungtrænere, som har vist interesse for projektet.

Træningen starter efter sommerferien for U11 - U13 mandag d. 3. august 2015. Træningen bliver som udgangspunkt mandage og torsdage fra kl. 17.00 - 18.30 ligesom før sommerferien. For ikke at alting bliver det samme i for lang tid, vil vi efter sommerferien ikke køre stationstræning hver mandag. Træningen for U6-U9 starter mandag d. 10. august samme tid og sted som i foråret.

Med håber om en lidt bedre sensommer vil vi i ungdomsudvalget gerne ønske spillere, forældre og trænere en rigtig god sommer.

Luk